gratis-dognservice-forum-la

Spørsmål og svar

Still dine egne spørsmål


Ofte stilte spørsmål:

Veggdyr - stikksted

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, er akkurat kommet hjem fra sydenferie og fikk beskjed av dem vi hadde leid bolig hos at det var funnet dyr i sofaen i leiligheten, mest sansynlig Sølvkre. ( Jeg har ikke sett dette selv) Jeg fikk imidlertid noe utslett på halsen en av de siste feriedagene og lurer på om dette kan være bitt fra veggdyr. Det som får meg til å tvile er at jeg i dag fikk klemt ut litt gulhvitt puss fra begge "stikkene", så spørsmålet er om dette er mulig fra veggdyrbitt, eller om dette bare er to uskyldige kviser??! Er det forresten lett å skille Sølvkre og veggdyr fra hverandre? Når etter hjemkomst er det vanlig å oppdage veggdyr?


2014-07-23 11:41:38

Svar:

HEI

Jeg kan ikke uten videre svare deg på om du har opplevd Veggedyr, Sølvkre eller noe annet. Det er heller ikke lett å se ut i fra utslettet om dette er Veggedyr. Generelt vil du oppleve at du får stikk om natten i den sengen du sover i. Da ville du ha oppdaget dette da du var på ferie. I tillegg er det vanlig at Veggedyr etterlater seg blodflekker på lakenet når de er ferdige. Veggedyr sprer seg ved at de blir med mennesker fra en seng til en annen. Deretter vil veggedyrene umiddelbart fortsette blodsuging og formering. I løpet av kort tid er problemet på et høyt nivå igjen. Det er ikke lett å finne ut hvorvidt du har Veggedyr, nå når bestanden i så fall er svært liten. Du må nok vente en periode. Et triks, etter en stund, er å stå opp og skru raskt på lyset om natten. Da vil du ofte se veggedyrene pile bort. For øvrig, hvis du ikke har noen helt konkrete mistanker om Veggedyr der du sov, tror jeg du skal ta det med ro. Sølvkre og Veggedyr ser svært forskjellige ut. Vi driver med bekjempelse av slike problemer hver dag, og kan hvis behov hjelpe deg. Gi oss i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr, og her kan du lese mer om Sølvkre.

Lykke til


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Sølvkre, bed bugs, bedbugs

Er dette veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Lurer på hva det er. Naboene over og under hos meg har fått veggdyr. Dem sover med hverandadøra åpen og jeg med stengt dør. De eneste dyra jeg har sett hos meg hittil er 2-3 sånn som på bildet.


2014-07-21 18:32:00

Svar:

HEI

Nei dette er ikke Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter. Bildet er dårlig, men det er larven til en bille. Kanskje Pelsbille, Fleskebille, Husklanner. Ingen av dise er farlige. Her kan du lese mer om Pelsbiller Brun pelsbille, Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs), 


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, pelsbiller

våkner med stikk

<<Les innlegg

Spørsmål:

hei, har de siste ukene våknet med stikk/bitt som klør på armer og ben. Det er ikke mange, men en-to på bena og kanskje et på armen nå og da. jeg fikk også noe som så ut som en klynge med bittesmå bitt på armen for noen uker siden. Jeg så et insekt i sengen for noen uker siden, brunt og formet som en liten marihøne, men har ikke sett noe siden. Har også sjekket i, rundt og under seng, uten å se noe. Etter litt googling blir man jo bekymret for om man har fått veggedyr, er det noen andre måter jeg kan sjekke dette på? kan legge til at naboen i blokken har katt jeg har kost mye med, men som aldri har vært i selve leiligheten.


2014-07-07 10:54:44

Svar:

HEI

Det er umulig å si hvorvidt dette er Veggedyr, eller insekter i det hele tatt. Du bør først definere om det faktisk er stikk du får. Stikk vil jo gi stikksår. Altså en prikk i midten av såret. I tillegg vil du ofte finne blodflekker på lakenet. Hvis du blir bitt, så kan det være Veggedyr. Tidlige forekomster av Veggedyr er ikke enkle å definere, men du vil nok ganske snart få fler og fler stikk om natten. Hvis du skrur på lyset midt på natten, vil du kanskje kunne se Veggedyrene pile over lakenet. Generelt kan du se etter levende Veggedyr og små svarte prikker som er ekskrementer. Disse finner du i sømmer på madrassen og i sprekker i sengen.

Vi driver med Veggedyr hver dag, og kan bistå deg. Ta i så fall kontakt med oss. Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs)

 


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, bed bugs, bedbugs, stikk

Veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, vi tok ned en barneseng fra kald loftet i dag og skrudde den sammen. Vi oppdaget da mangen små dur som gjemte seg og kravlet rundt. Lurer på hva dette er?


2014-07-04 22:30:33

Svar:

HEI

Bildet for dårlig til at jeg klarer å si hva det er. Det ser ikke ut som Veggdyr.  Sannsynlig vis er det et insekt som trives på fuktige steder. her kan du lese mer om Her kan du lese mer om Veggdyr.


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bed bugs, bedbugs

Veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, vi er bekymret for å ha fått med bed bug hjem etter en reise til New York. Vi har blitt stukket et par ganger, derav mistanken om veggdyr. Vi har prøvd å gjøre alle mulig tiltak for å kvitte oss med det eventuelle problemet, og når vi undersøkte madrassene i går så fant vi et dyr, se vedlagt bilde. NB: insektet ligger på rygg med undersiden opp. Kan dette ligne på veggedyr? Vi fant det langs sømmen under den ene madrassen.


2013-10-28 22:32:34

Svar:

HEI

Jeg kan berolige dere med at dette IKKE er Veggedyr, eller bed bugs, som det heter på engelsk. Bildet er ikke så godt, men det er enten larven til en PELSBILLE, eller TEPPEBILLE.. Veggdyr ser totalt annerledes ut, og er mer runde i formen. Det er forøvrig lurt å være på vakt mot Veggedyr, når du reiser til New York. Det er kjent New York har et spesielt stort problem med Veggedyr. Årsaken til at Veggedyrproblemet har eksplodert de siste årene, er at de har utviklet resistens mot insektmidler. Dette gjør, at vi skadedyrbedrifter ikke har mange våpner å bruke mot Veggdyr.  Bekjempelse av Veggdyr er fremdeles mulig, men det kan fort bli en tidkrevende og dessverre også en dyr prosess. ABS Skadedyrkontroll AS driver med bekjempelse daglig, og har måttet benytte helt nye metoder for å oppnå tilfredsstillende resultater. I tillegg til vanlig kjemisk bekjempelse bruker vi frysemetoder, varmemetoder, kokende damp, fangst osv. Hvis du eller noen andre får problemer med Veggedyr / bed bugs, er vi de rette till å utføre bekjempelse. Lykke til

Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs) 
Her kan du lese mer om Pelsbille Brun pelsbille


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, bed bugs,

Veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Nettopp kommet fra Los Angeles, der jeg ble bitt over 100 ganger på armer, ankler, fingre og korsrygg, antakeligvis av disse heslige tingene. Er det bedbugs? Bør jeg testes for noen sykdommer siden jeg fikk så mange stikk?


2013-10-24 21:26:06

Svar:

HEI

Ja, dette er Veggedyr. Dessverre. Hvis du blir bitt så mye som du beskriver, tyder det på at omfanget er stort. Du sier ikke noe om du har fått Veggedyrene med deg hjem. Problemet er at Veggedyr, eller bed bugs, nettopp sprer seg fra sted til sted via folks reisevirksomhet. Derfor er det en viss sansynlighet for at du har fått Veggedyr med deg hjem.... Vet ikke hvor lenge det er siden du kom hjem, men det er mulig at du kan klare å avverge problemet ved å øyeblikkelig  flytte all bagasje ut. Ikke ta det inn i huset før det har vært i gjennom en fryser i 5 dager. Veggedyr er en komplisert prosess, så vær svært nøye med dette. Hvis du begynner å få stikk i din egen stikk, har du dessverre fått dette med deg, og en bekjempelsesprosess er nødvendig. Normalt behøver dere profesjonell bistand til bekjempelse. Vi gjør slikt daglig, og kan hjelpe. Gi i så fall beskjed.

Når det gjelder mittesykdommer, så er det i hvertfall en liten glede å informere om at Veggedyr IKKE overfører smitte / sykdommer. Derfor behøver du ikke foreta deg noe. Gi som sagt beskjed om dere behøver bistand.

Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)

Lykke til

 


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bed bugs

Har jeg fått veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, Jeg har de siste ukene hatt noen stikk på kroppen som har klødd mye. Det har begynt å klø på morgenen eller når jeg sitter i sofaen men ikke hver dag. Det er bare noen få stikk av gangen, på armer, lår, rygg. Jeg har googlet veggdyr og sett under sofa og send. Under bena på sofaen fant jeg noen små, avlange brune kryp og har funnet et par bak senga ved listene.


2013-09-11 10:20:50

Svar:

HEI

Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter er det definitivt ikke. Bilder er dårlig, men det kan se ut som SØLVKRE. Et ganske ufarlig insekt, som lever der de har tilgang på vann. Her kan du lese mer om Veggdyr. Her kan du lese mer om Sølvkre


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, Sølvkre

veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Funnet på soveromsgulv. Tomt skall. Brun i farge. Plukket opp fra gulv, ser da at det er to deler. Den største delen som jeg tenker er bakdelen har tverrgående striper. Måler det hele til å være ca 5mm*3mm. Frykter umiddelbart veggedyr. Er nettopp flytta inn i boligblokk. Håper på svar.


2013-09-01 03:11:52

Svar:

HEI

Bildet er dårlig, men det ser ikke ut som et Veggedyr. Akkurat hva dette er kan jeg ikke svare deg på. Her kan du lese mer om Veggdyr (Veggedyr). Lykke til


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Bed Bugs

er dette veggedyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

Min samboer fant dette dyret i seng g vill gjærne vite hva det er


2013-08-21 15:43:52

Svar:

HEI

Dette er ikke et Veggedyr. Veggedyr ser halt annerledes ut. Det ser derimot ut som "Støvlus". Et ganske ufarlig insekt som kan oppstå i enorme antall. Lever ofte der det er tilløp til muggdannelse. Bruk en insektspray på gulvlistene. Det kan funke. Her kan du lese mer om Veggdyr (Veggedyr). Lykke til


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Støvlus

Har vi fått veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei Fant et dyr ved siden av sengen, som jeg "moste" (derav bildet som ikke er helt bra). Er redd vi har fått veggdyr nå? Fant det på soverommet. Vi har ikke lagt merke til noe stikk eller andre plager. Og har ikke sett noen flere av disse heller, men er fortsatt redd for at det kan være veggdyr da jeg har lest her at de er flinke til å "gjemme" seg.


2013-07-01 00:45:14

Svar:

HEI

Bildet er for dårlig, til at jeg klarer å se hva det er. Ut i fra beskrivelsen din, så tror jeg ikke at det er Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter. Vi får mange henvendelser på slike "sengedyr", men heldig vis, så er de fleste tilfellene ikke dette. Derimot, så kan jeg jo ikke si sikkert. Hvis du har et problem med Veggdyr, så vil du snarlig oppleve insekter i senga, stikk, blodflekker på lakenet osv. Du kan også se etter Veggdyr i sømmer på madrassen, i sprekkene i sengerammen osv. Selve Veggedyret er ganske stort, og blir ca. 5 mm i voksen tilstand. Du kan også se etter ekskrementene. Det du ser er ansamlinger av svarte prikker i og rundt sprekkene der Veggedyrene bor. Hvis det viser seg at du har et problem, så driver vi med slikt, og kan bistå deg. Gi i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr. Lykke til


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, Bed Bugs, Sengedyr

Er dette veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Har de siste nettene blitt plaget med stikk/kløende flekker over hele kroppen. Fryste sengetøy, klær, dyner og puter samt støvsugde hele sengen. Gikk mye bedre etter det, men i natt fann jeg dette dyret (pluss andre som var døde) på gulvet og ved en vegglist. La den på hånden for å se om den sugde blod, noe jeg tror den gjorde. Hva er dette? Er det veggdyr? Ser ut som om noen av de har vinger! Var på tur til oslo for to helger siden og sov på hotell der. Kan jeg ha fått det med fra hotellet?


2013-06-19 01:12:36

Svar:

Dette er ikke Veggdyr. Det ser ut som Pelsbiller og Teppebiller. Det er insekter som lever utendørs, og kommer flyvende inn gjennom vinduet om sommeren. Her kan du lese mer om Pelsbiller - Teppebiller - Veggdyr


Emneord: Pelsbiller, Teppebiller, Veggdyr, Veggedyr

veggdyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

er blitt plaget av bitt om natten siste tiden.. vært usikker på hva kan være. Husker å ha skylt 2 stk brune "biller" i do.. i ettertid lurte jeg på om dette var vegg dyr. Nettopp fant jeg denne krypende...


2013-06-01 07:46:03

Svar:

HEI

Veggdyr er veldig kjedelig å få, og det er vanskelig å bekjempe. Om det faktisk er Veggdyr du har problemer med er vanskekig for meg å si. Derfor anbefaler jeg deg at du ringer til oss, for å analysere dette nærmere. 800 83 002. Vi driver med veggedyr hver dag, og kan hjelpe deg. Gi i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, blodsugende insekter, sengedyr

sengedyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

Kommer om natten i sengen min. Får en del bitt og drit som klør jævlig. Hvordan skal jeg annhilere dritet, og hva er det for et dyr?


2013-05-25 00:44:35

Svar:

HEI

Dette er et sengedyr, som heter Veggedyr. Det er riktig at slike sengedyr / Veggedyr stikker og suger blod. På engelsk kalles Veggdyr for Bed Bugs. Dette har du kanskje hørt om. De lever av å suge blod på mennesker, og de lever og formerer seg i senga og på soverommet. Veggdyr sprer seg gjerne når man er ute og reiser. i innland som i utland. Fra de beste hoteller ellr de enkleste camping hytter. Veggdyr har blitt et stort problem i hele verden, og bekjempelse blir stadig vanskeligere fordi Veggedyrene er i ferd med å utvikle resistens / motstandsdyktighet. Derfor kan en bekjempelsesprosess noen ganger bli komplisert. Vi driver med slikt, og kan hjelpe deg. Gi beskjed. abs@skadedyr.no, eller 800 83 002. Her kan du lese mer om Veggdyr.


Emneord: Sengedyr, Veggedyr, Veggdyr, bed bugs, bedbugs

er dette et veggdyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

be bitt eller stukket 5 ganger for 2 netter siden. leste etterpå i avisen om veggdyr. fikk litt panikk og endevendte rommet. fant da dette lille dyret på gulvet bak sengen. er det et veggdyr? eller kan dere se hva det er?


2013-05-23 20:07:21

Svar:

HEI

Dette er ikke Veggdyr. Det er noe som heter STØVLUS. Det er det insekt som trives der det er litt fuktig. Oftelangs yttervegger osv. Helt ufarlig. Heldig vis var det ikke Veggdyr, så du kan ta det helt med ro :)

 Her kan du lese mer om Veggdyr


Emneord: Veggdyr, veggedyr, bedbugs, bed bugs, sengedyr

Veggdyr eller fuglelopper? Hjelp!

<<Les innlegg

Spørsmål:

For en ukes tid siden tok vi vårpussen i hagen, med raking av løv og kutting av grener. Natten etter ble vi stukket på ankler og rundt livet. Vi gikk gjennom alt av sengetøy og madrasser dagen etter, men fant ingenting av verken insekter eller ekskrementer. Vi vasket alle sengklær og klærne vi hadde på oss og støvsugde hele huset. Stikkene klødde intenst!! Vi har også katt, men hun har ikke vist noen tegn til kløe. Det er ingen fuglereir i umiddelbar nærhet. Vi har blitt stukket gjevnlig siste uken, både på ankler, armer og midje - og vi klør oss gale. I dag derimot, da katten våknet etter en hvil på sofaen, fant vi en svart liten skapning full av blod der hun hadde ligget. Vi føler det kryper og klør overalt. Kan det være lopper uten at vi ser dem? ( bortsett fra den ene), og hva gjør vi når vi ikke finner noen reir? Kan det være veggdyr? Skabb? Lopper? Vi har ikke vært ute å reist eller overnattet andre steder, og undertegnende har støv på hjernen og huset er stortsett gullende rent til alle tider... HJELP,,,,


2013-05-15 21:29:20

Svar:

HEI

Jeg tror at vi med rimelig sikkerhet kan si at dette er lopper, og ikke Veggdyr (Veggedyr som det egentlig heter). Det er helt typisk at Fuglelopper spretter opp under buksebena, og blir med inn i huset. Derfor er stikk nederst på bena et godt tegn. I tillegg liker de å krype inn på trange steder, slik som strikken til underbukser osv. Veggdyr, har et litt annet definisjonsbilde. Det er viktig å finne kilden, og det er rimelig sikkert at det finnes fuglereir som dere har passert. Forsøk å finne dette, og bruk insektspray direkte på. Lykke til. Her kan du lese mer om Veggdyr. Her kan du lese mer om Fuglelopper-lopper


Emneord: Lopper, fuglelopper, Veggdyr, Veggedyr, Sengedyr

Diverse skadedyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei! Bor i et 300 år gammelt trehus og her har vi omtrent hele arsenalet av små skadedyr. Alle ufarlige. Men; i vinter begynte det å drysse sagspon, ikke fint pulver, men litt grovere. Det drysser fra listene på badet og på soverommet. Har hatt høy fuktighet på soverommet, men har fått bukt med den sånn noenlunde og har inntrykket av at sponnedfallet har blitt redusert. Av identifiserte bugs har vi sukkermaur (bad), sølvkre (har tidligere vært på soverom), edderkopper og fuglelopper. Lurer litt på om fugleloppene i overetasjen kanskje kan være veggdyr, da ene jentungen er full av store, myggstikklignende bitt og reagerer sterkere enn man ville på fuglelopper.


2013-05-01 09:35:24

Svar:

HEI

De fleste skadedyr, er jo som du sier ikke egentlige skadedyr. Du nevner mange insekter i din tekst, men det jeg kanskje mes tror forårsaker dette drysset fra taket ditt, er maur av noe slag. Maur vil jeg si i mange tilfeller kan defineres som skadedyr.  Det er vanlig at maur lever i fuktskadd treverk. De har en tendens til å samle opp ruks og rask som de ikke vil ha i tua si, og dytte dette ut gjennom sprekker og åpninger. Hva slags type maur dette er snakk om er jo vanskelig å si, men sukkermaur kan også gjøre slikt. Når det gjelder spørsmålet om Fuglelopper / Veggdyr. så vil jeg si at dette definitivt er Fuglelopper. Noen reagerer sterkt, og andre reagerer ikke i det hele tatt. På både Veggdyr og Fuglelopper. Derfor må du lokalisere selve fuglereirer, og bruke insktmidler direkte på dette. Da vil problemet over tid bli borte av seg selv. det var noen svar på spørsmål om diverse skadedyr. Her kan du lese mer om Veggdyr. Her kan du lese mer om svart-jordmaur-sukkermaur. Her kan du lese mer om Fuglelopper-lopper


Emneord: Lopper, Fuglelopper, Veggdyr, Veggedyr, Skadedyr, Sukkermaur

Ensomt veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Denne fyren dukket opp på foten til samboeren min i går kveld. Den er ca 5mm lang og har tilsynelatende bæsjet blanke sorte flekker i fangenskap i natt. Vi har ikke funnet noen svarte flekker rundt eller i sengen, heller ikke i eller rundt sofaen, hvor den dukket opp. Vi har ikke vært plaget av bitt og heller ikke overnattet i på hotell eller lignende den siste tiden. Eneste grunnen til at jeg tenker at det er et veggdyr er utseendet og ekskrementene. Kan dere se ut fra bildet og beskrivelsen hva denne fyren vil oss? God torsdag.


2013-03-21 11:36:24

Svar:

HEI

Jeg kan ikke se noe vedlagt bilde. Uansett, såå høres dette ikke ut som et Veggedyrproblem. Høyst sannsynlig, er dette bare et helt ufarlig insekt. Her kan du lese mer om Veggdyr. Ellers lykke til

Les mer om veggedyr her

Veggedyr


Emneord:

Veggdyr i klærne?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Jeg sov borte en natt, og når jeg kom hjem dagen etter, på formiddagen hadde jeg kløende utslett over store deler av kroppen. Dette ble verre utover kvelden. Ser ut som veggdyrbitt. Jeg har ikke fått noen nye stikk etter at jeg kom hjem (som jeg vet om). Klærne jeg hadde med meg la jeg i skittentøyskurven. Kan jeg ha fått med meg veggdyr hjem, og hva bør jeg i såfall gjøre?


2013-02-11 19:35:13

Svar:

HEI

Om dette er Veggdyr eller ikke, er det vanskelig å si noe om. Hvorvidt du eventuelt har tatt Veggdyra med deg hjem, er også umulig å svare på. For øvrig, hvis du opplever utslett, så høres det ikke ut som Veggedyr. Veggdyr lager stikk, omtrent som mygg. Ikke utslett. Veggdyr sprer seg utelukkende med mennesker fra seng til seng. Derfor, er det jo nettopp på denne måten de sprer seg. I slike tilfeller anbefaler vi nedfrysning av klær og kofferter. Hvis du legger dette i skittentøyet er det sannsynlig med spredning. Hvis det er slik at du stadig opplever flere stikk, kan det bet at dy har et veggdyrproblem. Slike problemer løses best av profesjonelle firmaer. Det er liten sannsynlighet for at du selv skal lykkes med en slik bekjempelse. Vi driver med bekjempelse av Veggedyr, og kan i så fall bistå deg. Ring oss på 800 83 002, eller kontakt oss på abs@skadedyr.no. Her kan du lese mer om Veggedyr. Lykke til


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, Bed bugs, bedbugs

Veggdyr og reising

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, jeg skal til New York i sommer, og hører at de sliter med veggdyr der. Hvordan kan jeg forholde meg til dette? Jeg vet hvordan jeg leter etter dyrene, og vet at klær bør vaskes eller fryses. Er jeg bedre sikret om jeg har en hard koffert enn en tøy koffert? Er det sant at det finnest "lukke sett" for kofferter som gjør det lettere å holde dyrene utav kofferten? Må jeg fryse absolutt ALT jeg har hatt med på tur, som klær, smykker, sminke, sko? Kan veggdyr oppholde seg i elektrisk utstyr, og hva gjør enn for å eventuellt holde de borte fra det? Er det slik at jeg bør ta ut klær og slikt ute og bytte klær ute før jeg går inni huset mitt etter turen, og bør koffertene holdes i garasje eller noe slikt i ett år, selv om det er kofferter som er harde og ikke laget av stoff? Hvor kaldt bør det være i fryseren og hvor lenge bør de ligge der?


2013-02-03 20:22:30

Svar:

HEI

Det viktigste du kan gjøre for å unngå Veggdyr, er å være bevisst på problemet. Hold bagasjen lengst mulig unna senga. Vurder å ikke bruke klesskapene. Ikke legg klær på gulvet. Legg koffert og klær i en dypfryser (-18-20 grader) i 4-5 dager, når du kommer hjem. Også de du går i. Dette kan virke overdrevet, men hvis du virkelig vil beskytte deg mot Veggedyr, så er det dette du må gjøre. Lykke til

Her kan du lese mer om Veggdyr.


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, Bed bugs, bedbugs

Veggdyr på dagen?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, Kan veggdyr stikke på dagen? Vår datter på 7 mnd får stadig nye stikk. Vi har ikke sett noen dyr og tror ikke fuglelopper er så aktuelt på denne tiden av året. Hun har blitt stukket fra november til februar med intervall på 3-4 uker. Hun sover på eget rom. Vi har tapet sengebenene og langs alle listene med dobbeltsidet tape men ser ingen dyr el. Vi lurer dersom på om hun kan få veggdyrstikk fra barnevognen eller på teppet i stua? På forhånd tusen takk for hjelpen! Hilsen Camilla


2013-01-29 15:02:13

Svar:

HEI

Veggedyr kan stikke om dagen, men stort sett kun i forbindelse med sengen, og andre steder hvor man sover. Det er lite trolig at Veggdyra lever i barnevognen, men det kan jo kanskje skje. Teppet i stua lite trolig. Hvis dere står opp om natten, kan dere kanskje overraske dem i aksjon. Personlig tviler jeg på at dere har et problem med veggedyr, men det er jo umulig å si. Hvis det er interessant, så kan kanskje vi hjelpe dere med å detektere dette. Ellers lykke til. Her kan du lese mer om veggdyr.


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bed bugs, bedbugs
proff-bekj