gratis-dognservice-forum-la

Spørsmål og svar

Still dine egne spørsmål


Ofte stilte spørsmål:

veggedyr, fuglelopper eller noe annet?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, vi har fått et problem med noe som biter oss hver eneste natt. Vi tenker at det kan være enten veggedyr eller fuglelopper. Kan det være andre ting? Stikkene/ bittene ser ut som myggstikk, men blir større og rødere, og klør noe helt forferdelig. Stikkene kommer om natten og har vart i cirka 3 uker. Vi har støvsugd grundig madrass og rom mange ganger, vasker og skifter sengetøyet, og har forsøkt å fryse sengetøy, puter og dyner. Men vi blir ikke kvitt det. Vi finner imidlertid ingen insekter, ekskrementer eller flekker på laken, så vi vet ikke hva vi har med å gjøre. Vi har vært en del utendørs i parker i sommer, men ikke i skog eller fjell. Vi har heller ikke vært i utlandet. Det finnes heller ingen fuglereder i nærheten. Vi begynner å bli rimelig fortvilet. Hva kan vi gjøre?


2014-08-05 01:00:30

Svar:

HEI

Du skriver "vi". Det betyr altså at begge får samme stikk. Det utelukker at dette kun er et utslett. Det er få insekter som suger blod i sengen, og de sannsynlige er som du selv har nevnt VEGGEDYR og FUGLELOPPER. Hvor på kroppen du får stikk kunne kanskje ha sagt litt om hvilket insekt dette er. Hvis du blir stukket på områder som gjerne befinner seg på utsiden av dyna kan det tenkes at dette er Veggedyr. Normalt, når Veggedyrene har fått operere en stund, vil de ganske lett kunne sees. Særlig hvis du skrur på lyset om natten. Da vil du kunne oppleve mange Veggedyr som piler bort. I tillegg som du nevnte, så vil du ofte kunne finne blodflekker på lakenet. Hvis du leter i sømmene på madrassen, sprekkene i sengeramma osv vil du kunne finne levende Veggedyr, gamle huder og ekskrementer. Lopper er kanskje ikke fullt så lett å oppdage. De kan sees ved at de hopper. Hva kan dere gjøre? Vel, det er helt avhengig av om dere har problemer med Veggedyr eller Lopper. Alt er avhengig av det. Derfor, er det det som nå må finnes ut av. Deretter kan man ta dette til neste nivå. Vi driver med bekjempelse av Veggedyr hver eneste dag, og kan hjelpe dere i prosessen. Gi i så fall beskjed.  Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs). Lykke til.


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, bed bugs, bedbugs

Er dette veggdyr??

<<Les innlegg

Spørsmål:

Jeg fant denne karen kravlende rundt i en pappeske i boden vår. Boden er inne i huset, på kjellernivå, tørr og fin, ikke noe problemer med fukt el. Vi bor i ei fjellside i Lofoten og har naturen som nærmeste nabo, så jeg håper dette bare er en helt normal bille og ikke noe skadedyr. Den er ca 3 mm stor.


2014-07-31 14:16:24

Svar:

HEI

Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter er et insekt som lever i sengen til folk og suger blod. Derfor kan keg med sikkerhet si at dette ikke er Veggdyr. Her kan du lese mer om Veggdyr. Lykke til


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bed bugs.

Hva slags dyr kan dette være?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei! Jeg fant dette dyret i mitt klesskap på soverommet i dag morges. Vi kom nylig hjem fra Spania. Er det et veggdyr?


2014-07-29 16:23:57

Svar:

HEI

Ut i fra bildet, klarer jeg ikke se hva dette er. Kanskje en nattsvermer som har kommet flyvende inn igjennom vinduet?


Emneord: Nattsvermer

Lopper eller veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

For en del uker siden fikk jeg 3 store bitt på samme sted på kneet. Disse kødde og var ømme, men hovnet ikke noe særlig opp. De brukte lang tid på å bli borte, og synes fortsatt litt. Nå siste dagene har jeg fått 2 klynger med 3 små stikk i triangel. Disse også klør og er ømme, uten å hovne opp. Jeg finner ikke noen insekter på soverommet. Det virker som stikkene har kommet på dagtid. Hverken mann eller barn har fått noen stikk. Hva kan dette være?


2014-07-29 06:59:56

Svar:

HEI

Man kan få ymse stikk dagtid om sommeren. Det er helt umulig å si hva dtte er, men det er nesten helt sikkert ikke noe å bry seg om. Veggdyr kan jeg si rimelig sikkert at det ikke er, men det kan vise seg å være lopper. For øvrig, hvis du har fått stikkene ute, så er heller ikke dette noe særlig å bry seg om. Her kan du lese mer om Veggdyr, Her kan du lese mer om Fuglelopper-lopper

Lykke til


Emneord: Lopper, Veggdyr, Veggedyr

Hvem har ansvaret når man leier leilighet og det er kommet veggdyr,har vært veggdyr i leiligheten under for en tid tilbake ?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Utleier påstår det er leietaker sitt ansvar.


2014-07-26 10:09:43

Svar:

HEI

Spørsmålet blit vel da hvem som først brakte Veggdyrene inn i boligen. HVis det er, eller har vært et Veggedyrproblem i leiligheten under, er det jo mulig at Veggdyrene kommer derfra. Dette er uansett et spørsmål om beviser. Hvis du kan dokumentere at dette var i leiligheten før du flyttet inn, så bør nok eier ta denne regningen.  MEN, problemer med Veggedyr er mer komplekst enn som så. Ofte har Veggedyrene fått tid til å spre seg internt i bygget, slik at det er mange som har fått dette problemet. Hvem skal da ta regningen for bekjempelse. Det er vanskelig å plassere skyld, og det er flere leietagere og eiere. Vi driver bekjempelse av Veggdyr hver eneste dag, og ofter ender dette opp som et fellesprobelem, og blir derfor håndtert som en fellessak for bygget. Da tar vi Veggdyrproblemet gjennom styret, og fellesutgiftene. Veggdyr er svært problematisk å få i hus, og det kan bli veldig vanskelig og dyrt å bekjempe. Vi driver som sagt med dette, og kan bistå dere. Gi i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr. Lykke til


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bedbugs, bed bugs.

Er dette Veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei har observert disse dyrene nå mange ganger over den siste mnd og bare lurer på om det er Veggdyr eller noe andre greier vet dem har små vinger siden jeg har sett dem fly korte avstander


2014-07-25 23:04:22

Svar:

HEI

Vanskelig å se ut i fra bildet hva dette er, men Veggdyr er det definitivt ikke. Heldig vis. Veggdyr ønsker du ikke å få besøk av. 


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, bed bugs, bedbugs

Veggdyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei! Vi har overnatter to netter i rorbu. Venninnen min begynte plutselig å klø om natten og hun merket stikk på føttene. Hun lyste rundt i sengen for å se etter dyr, men kunne ikke se noe. Jeg, som lå i en annen seng, har ingen stikk. Vi lurer på om det da er mest sannsynlig at det er lopper? Eller om vi må behandle bagasjen som om det skulle være veggdyr? Hun har sikkert 20-30 stikk tilsammen på armer, ben og ryggen. Tusen takk for raskt svar!


2014-07-25 18:20:39

Svar:

HEI

Det er umulig for meg å si om dette er Veggdyr / Veggedyr. Veggedyr stikker hovedsaklig på de stedene som ofte befinner seg på utsiden av dynen, så beskrivelsen kan løselig tyde på Veggedyr.  For øvrig, umulig å si sikkert.

Jeg ville nok uansett ha behandlet dette som et Veggedyrangrep. Konsekvensene ved å få spredning hjem, er DYYRT. Derfor forsøk å la bagasje og klær stå igjen utenfor boligen, og ikke ta noe inn før det har vært igjennom 5 dagers nedfrysning. Det er mitt beste råd mot Veggdyr.


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Bed Bugs, bedbugs

Er dette veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Jeg fant tre slike da jeg gikk gjennom en plastpose med ullklær som har vært under oppbevaring i et par år.


2014-07-23 18:44:56

Svar:

Hei

Dette er ikke Veggedyr. Det ser ut som en "TYVBILLE" av noe slag. Dukker ofte opp i kjellere og på steder hvor man lagrer utstyr. Helt ufarlig for deg og ditt hjem. Det kan ikke stikke eller suge blod. Altså ikke Veggedyr. Heldig vis :)

God sommer


Emneord: Veggedyr, Veggdyr

Veggdyr - stikksted

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, er akkurat kommet hjem fra sydenferie og fikk beskjed av dem vi hadde leid bolig hos at det var funnet dyr i sofaen i leiligheten, mest sansynlig Sølvkre. ( Jeg har ikke sett dette selv) Jeg fikk imidlertid noe utslett på halsen en av de siste feriedagene og lurer på om dette kan være bitt fra veggdyr. Det som får meg til å tvile er at jeg i dag fikk klemt ut litt gulhvitt puss fra begge "stikkene", så spørsmålet er om dette er mulig fra veggdyrbitt, eller om dette bare er to uskyldige kviser??! Er det forresten lett å skille Sølvkre og veggdyr fra hverandre? Når etter hjemkomst er det vanlig å oppdage veggdyr?


2014-07-23 11:41:38

Svar:

HEI

Jeg kan ikke uten videre svare deg på om du har opplevd Veggedyr, Sølvkre eller noe annet. Det er heller ikke lett å se ut i fra utslettet om dette er Veggedyr. Generelt vil du oppleve at du får stikk om natten i den sengen du sover i. Da ville du ha oppdaget dette da du var på ferie. I tillegg er det vanlig at Veggedyr etterlater seg blodflekker på lakenet når de er ferdige. Veggedyr sprer seg ved at de blir med mennesker fra en seng til en annen. Deretter vil veggedyrene umiddelbart fortsette blodsuging og formering. I løpet av kort tid er problemet på et høyt nivå igjen. Det er ikke lett å finne ut hvorvidt du har Veggedyr, nå når bestanden i så fall er svært liten. Du må nok vente en periode. Et triks, etter en stund, er å stå opp og skru raskt på lyset om natten. Da vil du ofte se veggedyrene pile bort. For øvrig, hvis du ikke har noen helt konkrete mistanker om Veggedyr der du sov, tror jeg du skal ta det med ro. Sølvkre og Veggedyr ser svært forskjellige ut. Vi driver med bekjempelse av slike problemer hver dag, og kan hvis behov hjelpe deg. Gi oss i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr, og her kan du lese mer om Sølvkre.

Lykke til


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Sølvkre, bed bugs, bedbugs

Er dette veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Lurer på hva det er. Naboene over og under hos meg har fått veggdyr. Dem sover med hverandadøra åpen og jeg med stengt dør. De eneste dyra jeg har sett hos meg hittil er 2-3 sånn som på bildet.


2014-07-21 18:32:00

Svar:

HEI

Nei dette er ikke Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter. Bildet er dårlig, men det er larven til en bille. Kanskje Pelsbille, Fleskebille, Husklanner. Ingen av dise er farlige. Her kan du lese mer om Pelsbiller Brun pelsbille, Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs), 


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, pelsbiller

våkner med stikk

<<Les innlegg

Spørsmål:

hei, har de siste ukene våknet med stikk/bitt som klør på armer og ben. Det er ikke mange, men en-to på bena og kanskje et på armen nå og da. jeg fikk også noe som så ut som en klynge med bittesmå bitt på armen for noen uker siden. Jeg så et insekt i sengen for noen uker siden, brunt og formet som en liten marihøne, men har ikke sett noe siden. Har også sjekket i, rundt og under seng, uten å se noe. Etter litt googling blir man jo bekymret for om man har fått veggedyr, er det noen andre måter jeg kan sjekke dette på? kan legge til at naboen i blokken har katt jeg har kost mye med, men som aldri har vært i selve leiligheten.


2014-07-07 10:54:44

Svar:

HEI

Det er umulig å si hvorvidt dette er Veggedyr, eller insekter i det hele tatt. Du bør først definere om det faktisk er stikk du får. Stikk vil jo gi stikksår. Altså en prikk i midten av såret. I tillegg vil du ofte finne blodflekker på lakenet. Hvis du blir bitt, så kan det være Veggedyr. Tidlige forekomster av Veggedyr er ikke enkle å definere, men du vil nok ganske snart få fler og fler stikk om natten. Hvis du skrur på lyset midt på natten, vil du kanskje kunne se Veggedyrene pile over lakenet. Generelt kan du se etter levende Veggedyr og små svarte prikker som er ekskrementer. Disse finner du i sømmer på madrassen og i sprekker i sengen.

Vi driver med Veggedyr hver dag, og kan bistå deg. Ta i så fall kontakt med oss. Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs)

 


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, bed bugs, bedbugs, stikk

Veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, vi tok ned en barneseng fra kald loftet i dag og skrudde den sammen. Vi oppdaget da mangen små dur som gjemte seg og kravlet rundt. Lurer på hva dette er?


2014-07-04 22:30:33

Svar:

HEI

Bildet for dårlig til at jeg klarer å si hva det er. Det ser ikke ut som Veggdyr.  Sannsynlig vis er det et insekt som trives på fuktige steder. her kan du lese mer om Her kan du lese mer om Veggdyr.


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bed bugs, bedbugs

Veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, vi er bekymret for å ha fått med bed bug hjem etter en reise til New York. Vi har blitt stukket et par ganger, derav mistanken om veggdyr. Vi har prøvd å gjøre alle mulig tiltak for å kvitte oss med det eventuelle problemet, og når vi undersøkte madrassene i går så fant vi et dyr, se vedlagt bilde. NB: insektet ligger på rygg med undersiden opp. Kan dette ligne på veggedyr? Vi fant det langs sømmen under den ene madrassen.


2013-10-28 22:32:34

Svar:

HEI

Jeg kan berolige dere med at dette IKKE er Veggedyr, eller bed bugs, som det heter på engelsk. Bildet er ikke så godt, men det er enten larven til en PELSBILLE, eller TEPPEBILLE.. Veggdyr ser totalt annerledes ut, og er mer runde i formen. Det er forøvrig lurt å være på vakt mot Veggedyr, når du reiser til New York. Det er kjent New York har et spesielt stort problem med Veggedyr. Årsaken til at Veggedyrproblemet har eksplodert de siste årene, er at de har utviklet resistens mot insektmidler. Dette gjør, at vi skadedyrbedrifter ikke har mange våpner å bruke mot Veggdyr.  Bekjempelse av Veggdyr er fremdeles mulig, men det kan fort bli en tidkrevende og dessverre også en dyr prosess. ABS Skadedyrkontroll AS driver med bekjempelse daglig, og har måttet benytte helt nye metoder for å oppnå tilfredsstillende resultater. I tillegg til vanlig kjemisk bekjempelse bruker vi frysemetoder, varmemetoder, kokende damp, fangst osv. Hvis du eller noen andre får problemer med Veggedyr / bed bugs, er vi de rette till å utføre bekjempelse. Lykke til

Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)(bed bugs) 
Her kan du lese mer om Pelsbille Brun pelsbille


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, bed bugs,

Veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Nettopp kommet fra Los Angeles, der jeg ble bitt over 100 ganger på armer, ankler, fingre og korsrygg, antakeligvis av disse heslige tingene. Er det bedbugs? Bør jeg testes for noen sykdommer siden jeg fikk så mange stikk?


2013-10-24 21:26:06

Svar:

HEI

Ja, dette er Veggedyr. Dessverre. Hvis du blir bitt så mye som du beskriver, tyder det på at omfanget er stort. Du sier ikke noe om du har fått Veggedyrene med deg hjem. Problemet er at Veggedyr, eller bed bugs, nettopp sprer seg fra sted til sted via folks reisevirksomhet. Derfor er det en viss sansynlighet for at du har fått Veggedyr med deg hjem.... Vet ikke hvor lenge det er siden du kom hjem, men det er mulig at du kan klare å avverge problemet ved å øyeblikkelig  flytte all bagasje ut. Ikke ta det inn i huset før det har vært i gjennom en fryser i 5 dager. Veggedyr er en komplisert prosess, så vær svært nøye med dette. Hvis du begynner å få stikk i din egen stikk, har du dessverre fått dette med deg, og en bekjempelsesprosess er nødvendig. Normalt behøver dere profesjonell bistand til bekjempelse. Vi gjør slikt daglig, og kan hjelpe. Gi i så fall beskjed.

Når det gjelder mittesykdommer, så er det i hvertfall en liten glede å informere om at Veggedyr IKKE overfører smitte / sykdommer. Derfor behøver du ikke foreta deg noe. Gi som sagt beskjed om dere behøver bistand.

Her kan du lese mer om Veggedyr (Veggdyr)

Lykke til

 


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, bed bugs

Har jeg fått veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei, Jeg har de siste ukene hatt noen stikk på kroppen som har klødd mye. Det har begynt å klø på morgenen eller når jeg sitter i sofaen men ikke hver dag. Det er bare noen få stikk av gangen, på armer, lår, rygg. Jeg har googlet veggdyr og sett under sofa og send. Under bena på sofaen fant jeg noen små, avlange brune kryp og har funnet et par bak senga ved listene.


2013-09-11 10:20:50

Svar:

HEI

Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter er det definitivt ikke. Bilder er dårlig, men det kan se ut som SØLVKRE. Et ganske ufarlig insekt, som lever der de har tilgang på vann. Her kan du lese mer om Veggdyr. Her kan du lese mer om Sølvkre


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, Sølvkre

veggedyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Funnet på soveromsgulv. Tomt skall. Brun i farge. Plukket opp fra gulv, ser da at det er to deler. Den største delen som jeg tenker er bakdelen har tverrgående striper. Måler det hele til å være ca 5mm*3mm. Frykter umiddelbart veggedyr. Er nettopp flytta inn i boligblokk. Håper på svar.


2013-09-01 03:11:52

Svar:

HEI

Bildet er dårlig, men det ser ikke ut som et Veggedyr. Akkurat hva dette er kan jeg ikke svare deg på. Her kan du lese mer om Veggdyr (Veggedyr). Lykke til


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Bed Bugs

er dette veggedyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

Min samboer fant dette dyret i seng g vill gjærne vite hva det er


2013-08-21 15:43:52

Svar:

HEI

Dette er ikke et Veggedyr. Veggedyr ser halt annerledes ut. Det ser derimot ut som "Støvlus". Et ganske ufarlig insekt som kan oppstå i enorme antall. Lever ofte der det er tilløp til muggdannelse. Bruk en insektspray på gulvlistene. Det kan funke. Her kan du lese mer om Veggdyr (Veggedyr). Lykke til


Emneord: Veggedyr, Veggdyr, Støvlus

Har vi fått veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Hei Fant et dyr ved siden av sengen, som jeg "moste" (derav bildet som ikke er helt bra). Er redd vi har fått veggdyr nå? Fant det på soverommet. Vi har ikke lagt merke til noe stikk eller andre plager. Og har ikke sett noen flere av disse heller, men er fortsatt redd for at det kan være veggdyr da jeg har lest her at de er flinke til å "gjemme" seg.


2013-07-01 00:45:14

Svar:

HEI

Bildet er for dårlig, til at jeg klarer å se hva det er. Ut i fra beskrivelsen din, så tror jeg ikke at det er Veggdyr, eller Veggedyr som det egentlig heter. Vi får mange henvendelser på slike "sengedyr", men heldig vis, så er de fleste tilfellene ikke dette. Derimot, så kan jeg jo ikke si sikkert. Hvis du har et problem med Veggdyr, så vil du snarlig oppleve insekter i senga, stikk, blodflekker på lakenet osv. Du kan også se etter Veggdyr i sømmer på madrassen, i sprekkene i sengerammen osv. Selve Veggedyret er ganske stort, og blir ca. 5 mm i voksen tilstand. Du kan også se etter ekskrementene. Det du ser er ansamlinger av svarte prikker i og rundt sprekkene der Veggedyrene bor. Hvis det viser seg at du har et problem, så driver vi med slikt, og kan bistå deg. Gi i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr. Lykke til


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, Bed Bugs, Sengedyr

Er dette veggdyr?

<<Les innlegg

Spørsmål:

Har de siste nettene blitt plaget med stikk/kløende flekker over hele kroppen. Fryste sengetøy, klær, dyner og puter samt støvsugde hele sengen. Gikk mye bedre etter det, men i natt fann jeg dette dyret (pluss andre som var døde) på gulvet og ved en vegglist. La den på hånden for å se om den sugde blod, noe jeg tror den gjorde. Hva er dette? Er det veggdyr? Ser ut som om noen av de har vinger! Var på tur til oslo for to helger siden og sov på hotell der. Kan jeg ha fått det med fra hotellet?


2013-06-19 01:12:36

Svar:

Dette er ikke Veggdyr. Det ser ut som Pelsbiller og Teppebiller. Det er insekter som lever utendørs, og kommer flyvende inn gjennom vinduet om sommeren. Her kan du lese mer om Pelsbiller - Teppebiller - Veggdyr


Emneord: Pelsbiller, Teppebiller, Veggdyr, Veggedyr

veggdyr

<<Les innlegg

Spørsmål:

er blitt plaget av bitt om natten siste tiden.. vært usikker på hva kan være. Husker å ha skylt 2 stk brune "biller" i do.. i ettertid lurte jeg på om dette var vegg dyr. Nettopp fant jeg denne krypende...


2013-06-01 07:46:03

Svar:

HEI

Veggdyr er veldig kjedelig å få, og det er vanskelig å bekjempe. Om det faktisk er Veggdyr du har problemer med er vanskekig for meg å si. Derfor anbefaler jeg deg at du ringer til oss, for å analysere dette nærmere. 800 83 002. Vi driver med veggedyr hver dag, og kan hjelpe deg. Gi i så fall beskjed. Her kan du lese mer om Veggdyr


Emneord: Veggdyr, Veggedyr, blodsugende insekter, sengedyr
proff-bekj